Τις Κυκλάδες θα τις αποχαιρετήσουμε για φέτος με ένα πολύ ιδιαίτερο τυρένιο έδεσμα με έντονο τοπικό χρώμα και εξαιρετική γεύση.

Είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα της Κιμώλου, η 'τυρένια' για τους ντόπιους αλλά και τους μυημένους, από έναν πολύ μικρό αλλά παραδεισένιο τόπο που όποιος τον ανακαλύψει τον ερωτεύεται με την πρώτη ματιά!!!

Έτσι και ο Μερακλής βρέθηκε εκεί και σας ταξιδεύει με αυτή την παραδοσιακή πίτα που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Περισσότερα...

Τι κι αν το καλοκαίρι πέρασε για άλλη μια χρονιά...

Σίγουρα μας άφησε όλους με πολλές γλυκιές αναμνήσεις για να μας συντροφεύουν το χειμώνα.

Έτσι κι ο Μερακλής σας πηγαίνει αυτή την εβδομάδα στην πανέμορφη Ζάκυνθο, μια ενίοτε ήσυχη αλλά -όποτε το επιθυμήσει- και πολύ κοσμική γωνιά της Ελλάς μας, και σας παρουσιάζει μια τοπική παραδοσιακή συνταγή που εσείς μπορείτε να την απολαύσετε ζεστή & λαχταριστή απ' το φούρνο και τις γλυκιές ή και ανήσυχες φθινοπωρινές βραδιές στη θαλπωρή του σπιτιού σας.

Περισσότερα...

 

Ο ΜΕΡΑΚΛΗΣ της Θεσσαλονίκης προτείνει για αυτή την εβδομάδα μια παραδοσιακή συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με πλούσια λιπαρή γεύση και αλλά και ένα ιδιαίτερο μυστικό επιτυχίας, την σόδα στη μορφή του γνώριμου σε όλους μας δροσιστικού αναψυκτικού, που μας δίνει ένα ‘φουσκωμένο’ τελείωμα και μετατρέπει μια απλή παρακευή σε ένα εκπληκτικό έδεσμα πολυτελείας!!

Περισσότερα...

Αν και πολύ απλή και με ιδιαίτερα προσιτά σε όλους μας υλικά, αυτή η πανεύκολη μικρασιάτικη λιχουδιά θα σας αφήσει άφωνους με την έντονη βουτυράτη γεύση και την τρυφερότητα του φύλλου της, κάτι που οφείλεται στη χρήση του γιαουρτιού και του γάλακτος, που πάντα προσδίδουν φρεσκάδα, υγρασία αλλά και κάνουν τη ζύμη μας πολύ ανθεκτική!

Περισσότερα...